Tomatmarmelad

Även om tomatodlingen inte blev så lyckad i år pga av angrepp på plantorna, så ville jag endå göra något gott, som man kan njuta av i höst. Jag utgick från ett recept som jag hittade på bloggen; momas kitchen, men var inte så noga, höftade lite. Diskade ur några gamla glasburkar och ställde in i ugnen på 100 grader ca 15 min för att sterelisera dem, så marmeladen håller sig längre.

Tomatmarmelad

Ca; 500 g blandade tomater
1/2 dl vatten
1 1/2 citron- saft+skal
1/2msk ingefära
2 1/2-3 dl syltsocker

image

Hacka tomaterna
Hacka det gula i skalet (ej det vita, det smakar beskt) i små bitar. Häll i vatten och låt koka i ca 20-30 min

image

image

Häll i syltsocker och ingefära och koka upp kraftigt i ca 10-15 min.
Låt stå lite. Häll upp i rengjorda burkar.

image

Klart! Passar perfekt till ostbrickan en grå höstdag!

/Emma

Annonser

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s